viernes, 9 de marzo de 2012


ARRÓS  AL  FORN  ( arroz  al  horno)

Ingredientes:

·         500 gr de arròs

·         1/4 kg de costelles de porc   (costillas de cerdo)

·         1/4 kg de cigrons remullats la nit d'abans ( si no mejor garbanzos hervidos)

·         1 troç de cua de porc ( cola cerdo)


·         1 tallada de cansalada (panceta)

·         5 botifarres

·         2 cabeça d'alls (cabeza de ajo)

·         1 moniato

·         1 creïlla (patata)

·         1 napicol

·         1/2 got menut d'oli ( un vaso pequeño de aceite)

·         1 litre d'aigua

·         Safrà i sal (azafran)
  •     2 tomates 
     
 Preparación:



1.    En un perol sofregim la carn amb suficient oli calent. Una vegada sofregida, es reserva la cansalada. Després afegim el napicol tallat a trossos.

2.     Agreguem il'aigua i quan arranque el bull afegim els cigrons. Deixem bullir una hora com a mínim. Després, en una cassola de text posem l'arròs en cru (un got d'arròs per dos d'aigua). Arreglem les botifarres, les creïlles i el moniato tallats a làmines, posar els tomàquets tallats per la meitat. Incorporem el recapte que ha bullit al perol.

3.     Amb el forn ben calent per a que l'arròs bullga el més aviat possible, coem l'arròs al voltant de 18 minuts.


1. En un perol sofreímos la carne con suficiente aceite caliente. Una vez sofrita, se reserva el tocino. Después añadimos el nabicol cortado en trozos.
2. Agregamos el agua y cuando arranque a hervir añadimos los garbanzos. Dejamos hervir una hora como mínimo. Después, en una cazuela de texto ponemos el arroz en crudo (un vaso de arroz por dos de agua). Arreglamos las morcillas, las patatas y el boniato cortados a láminas, ponemos los tomates cortados por la mitad. Incorporamos el recaudo que ha hervido el perol.


 3. Con el horno bien caliente para que el arroz hierva lo antes posible, cocemos el arroz alrededor de 18 minutos.